Круглий стіл про доступність до адмінпослуг

22 грудня 2015 року Центром "Тавор" було проведено круглий стіл для представників різних соціальних служб, установ та організацій міста. Завдяки ВГО "Коаліція" наша організація взяла участь у конкурсі на кращі практики надання адміністративних послуг особам з інтелектуальною недостатністю (ІН) та їхнім законним представникам органами місцевого самоврядування та виконавчої влади та ввійшла в число семи переможців. Метою зустрічі було ознайомлення з роботою організації та дослідження стану доступності до адміністративних послуг осіб з інтелектуальною недостатністю та їхніх законних представників в м. Новий Розділ.
Складалася доповідь з чотирьох частин та кількох обговорень. Перша частина була представлена керівником Центру "Тавор" Василишином В.М., завдяки якій учасники змогли дізнатися про роботу "Коаліції" глибше, а зокрема про проведення в Україні 20 тренінгів “рівний-рівному”, п’яти супервізій в інтернатах, про запровадження 5-ти річного плану життєздатності недержавних організацій, моніторингу надання адміністративних послуг для осіб з інтелектуальною недостатністю, підзаконного акту, що регламентує участь організацій громадського спрямування у моніторингу послуг, пов'язаних з інвалідністю.
 Другу частину розкривала Дзвенислава Заседко, асистент Центру "Тавор", про кращі практики надання адміністративних послуг особам з інтелектуальною недостатністю та їхнім законним представникам органами місцевого самоврядування та виконавчої влади.
З іншими двома частинами детально ознайомив присутніх Василишин В.М., в яких містилася інформація про заключні зауваження Комітету ООН з прав людей з інвалідністю щодо первинного звіту України та про виявлення потреб у соціальних послугах. Дискусії теж стали не менш важливою частиною зустрічі, в яких учасники круглого столу обговорили проблеми нашого міста та подальші перспективи. Наприкінці заходу усі частувались смачним обідом.
Дякуємо ВГО "Коаліції" за можливість проведення круглого столу!
Інформаційна довідка: ВГО "Коаліція захисту прав інвалідів та осіб з інтелектуальною недостатністю" є самоврядною неприбутковою організацією.
Вона здійснює задоволення та захист прав законних, соціальних, економічних, творчих, вікових, національно-культурних, спортивних та інших спільних інтересів осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальної недостатності, їхніх законних представників (родичів, усиновителів, опікунів або піклувальників, фахівців), а також організацій – членів Коаліції перед органами влади національного рівня.
Підготували: Мар’яна Чорній, куратор волонтерів Центру "Тавор"

Дзвенислава Заседко, асистент Центру "Тавор"

Коментарі

Популярні публікації

Нам допомагають

Фундація Українського Католицького Університету

Ginger

Українська Освітня Платформа

Благодійний фонд Св. Стефана

Парафія Пресв. Трійці

Коаліція захисту прав осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень

Фонд Абіліс