Всеукраїнська нарада до всесвітнього дня психічного здоров’я у Києві - 10-12.10.2016


З 10 по 12 жовтня  відбулася Всеукраїнська нарада у місті Києві, організатором якої була Всеукраїнська громадська організація «Коаліція захисту прав осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень».
У заході взяли участь 170 осіб: представники недержавних організацій, Секретаріату Уповноваженого Президента з прав людей з інвалідністю, Офісу Омбудсмена, міністерств, експерти у сфері захисту прав людей з інтелектуальними порушеннями, провідні спеціалісти НДО осіб з інвалідністю з усіх куточків України.
Даний захід проводився у рамках програми «Фінансова підтримка громадських організацій інвалідів» за фінансової підтримки Міністерства соціальної політики України та Фонду соціального захисту інвалідів, а також в межах «Проекту зміцнення громадянського суспільства», що реалізується ІСАР «Єднання» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Провідна тема наради: «Стан та перспективи виконання Концепції соціальної адаптації осіб з розумовою відсталістю у 2015 році, виконання Конвенції ООН про права інвалідів в сучасних умовах». 
Власне на засіданні конференції висвітлювалися актуальні для сьогодення теми. Обумовлюючи кожну тему не лише теорією, а й досвідом з власної практики, доповідачі з різних областей нашої країни та й з-за кордону доступно, інтерактивно та практично подавали матеріал у вигляді доповідей та презентацій. Доповідачами під час конференції були: професор О. Карагодіна (перша психологічна допомога), Т. Хілле (інклюзія дорослих людей з інтелектуальними порушеннями у Німеччині), М. Петруша-Буджинська (театротерапія осіб з інтелектуальними порушеннями у Польщі), І. Скорбун (статеве виховання молоді з інтелектуальними порушеннями), Р.Кравченко (міжнародна ініціатива проти надмірного вживання психотропних речовин). Також відбувались дискусії щодо політики НДО у сфері надання платних соціальних послуг та планування національної акції за права людей з інтелектуальними порушеннями на соціальні послуги.
Це моя перша поїздка до столиці. Перебування на Всеукраїнській нараді запам'яталось її хорошою організацією, цікавими презентаціями та доповідями. Це надзвичайний досвід для молоді, яка тільки починає працювати у соціальній сфері і для досвідчених працівників, які черпають щось нове для себе і своєї професійної діяльності. В особливий спосіб хочеться принести подяку Раїсі Кравченко, голові Ради ВГО «Коаліція» та її команді за велику працю, яку вони творять і подякувати усім учасникам та доповідачам, жертводавцям й усім хто допоміг у проведенні даного заходу.
Іван Татчин,
асистент Центру "Тавор"

Коментарі

Популярні публікації

Нам допомагають

Фундація Українського Католицького Університету

Ginger

Українська Освітня Платформа

Благодійний фонд Св. Стефана

Парафія Пресв. Трійці

Коаліція захисту прав осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень

Фонд Абіліс