СВЯТО СВ. МИКОЛАЯ У ЦЕНТРІ "ТАВОР" - 2016


У грудні довгі ночі і такі короткі дні, але час у передсвятковій метушні летить дуже швидко. Не встигли оглянутись - як уже і Миколая ! А це особливе свято і для малих, і для дорослих. Його однаково чекають як діти всіх країн, так і особи з особливими потребами нашого Центру "Тавор" та за його межами, і двох інтернатів: Ходорівського психоневрологічного (с. Жирова) та Роздільського дитячого будинку-інтернату, бо усім так хочеться відчути таємничий прихід Святого Чудотворця.
16 грудня 2016 р. волонтери програми "Старший брат/сестра" (Big brother/sister) ГО Центру "Тавор" разом з ПЛАСТом Нового Роздолу відвідали Ходорівський психоневрологічний інтернат, звіщаючи про чудову новину, що на землю спустився святий Миколай, який завітав до них традиційно з подарунками. Кожен вихованець інтернату підготував вірш та пісеньку, які дали відчути атмосферу свята.
19 грудня ми спільно з Центром дитячої та юнацької творчості МЖК №1 Сихівського району міста Львова завітали в Роздільський дитячий будинок-інтернат. Розпочалося свято постановкою лялькового театру від дітей з особливими потребами під супроводом їхніх вихователів. Далі перейняли естафету наші співорганізатори зі Львова представивши перед вихованцями інтернату захопливу театральну виставу "Три ведмеді". На завершення, роздаючи солодощі, Святий Миколай побажав дітям бути чемними та любити один одного.
Та на цьому вся чарівність свята не розвіялася, бо нас очікувало багато глядачів у приміщенні ГО Центру "Тавор": діти з особливими потребами, їх батьки та спонсори.
Для них було також організоване театралізоване дійство "Три ведмеді" та дебютна вистава "Зірка-невидимка". Наші підопічні теж вирішили активно себе проявити, виступивши з танцями та віршиками. А на завершення ще довго лунала пісня «Ой хто, хто Миколая любить», веселий сміх щасливих дітей. Вони дякували Миколаю за подарунки та просили у Господа щасливої долі тим, хто подарував їм таке веселе свято.
Також свята чекали особи з особливими потребами, які мешкають в Новому Роздолі разом з батьками і, в силу різних обставин, не виходять або майже не виходять з дому. В переддень (у неділю) та в сам день святого Миколая про них Центр "Тавор" теж не забув. Ми докладали всіх зусиль, щоб це свято справді стало казковим і незабутнім, щоб у кожну оселю, до кожної дитини прийшло справжнє диво.
Хочемо висловити подяку нашим співорганізаторам: Центру дитячої та юнацької творчості МЖК №1 Сихівського району міста Львова та ПЛАСТу Нового Роздолу, які пожертвували свій час та творчу майстерність, волонтерам, які брали участь у підготовці до акції Святого Миколая.
Щоріч Миколай кличе за собою людей, пропонує стати поруч і робити добро задля інших. Одні ще сумніваються... Хтось уже зробив перший крок. А деякі давно і впевнено ідуть за ним, за Святим Угодником, несучи радість у інтернати, дитячі будинки та інші установи, які займаються такою жертовною працею задля дітей та осіб з особливими потребами.
 Мар’яна Чорній,
куратор волонтерів
27 грудня 2016 р.


Коментарі

Популярні публікації

Нам допомагають

Фундація Українського Католицького Університету

Ginger

Українська Освітня Платформа

Благодійний фонд Св. Стефана

Парафія Пресв. Трійці

Коаліція захисту прав осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень

Фонд Абіліс