День Матері - 2017

Весна і мати. Що в них спільне є,
Що жінку ми порівнюєм з весною?
Бо кожна з них у світ — життя дає.
Весна — Землі, а мама — нам з тобою.

     Мама – перше слово. Мама – одна з найдорожчих у світі. Мама – людина, яка завжди буде в твоєму серці. Мама – жінка, яка завжди тебе пробачає. Мама – та, яка дала життя. Слова вдячності мамі варто говорити кожен день, адже ніхто не вічний… Але є одна особлива дата – коли кожен повинен привітати свою маму. Це День Матері.
Цього року свято припало на 14 травня. «Центр організації дозвілля для осіб з особливими потребами «Тавор» провів це дійство напередодні, в п'ятницю, представивши увазі всіх присутніх інсценізацію казки «Кривенька качечка», за участі осіб із неповносправністю. Вони також висловлювали слова вдячності своїм матерям у віршах, піснях. На святкуванні відбувались веселі конкурси, під час яких мами разом з дітьми малювали дім мрії, співали пісні; діти навпомацки впізнавали своїх матусь, відгадували загадки. Вальс під пісню «Рідна мати моя» неймовірно розчулив всіх присутніх: кожна мама була запрошена до танцю, що особливо дало відчути, що це свято саме для них. 
    Наприкінці святкування директор Новороздільської центральної міської бібліотеки, пані Галина Приріз, подарувала нашим учасникам щоденних програм сувеніри ручної роботи з написом «Мама мене любить». А матері отримали від своїх дітей сюрпризи – квіти і саморобки «З днем Матері».
У вихованні велика роль відводиться матері, яка боролася за духовне збереження своїх дітей, щоб вони пам'ятали свою національну спадщину і походження. В Україні жінка споконвіку асоціювалася з берегинею сім'ї. Величезну роль у вихованні дітей відіграє перша, найрідніша у світі людина — матір. Саме від неї залежить виховання дитини і саме мати прищеплює любов до рідної землі. Низький уклін вам, матері, хранительки нашого роду, щира вдячність за мудрість і підтримку. Щиро бажаємо вам міцного здоров'я, добра, достатку, родинної злагоди та благополуччя, гідного продовження у найдорожчому своєму багатстві ‒ дітях.
Дзвенислава Заседко,
асистент «Центру «Тавор»


17 травня 2017 р. 

Коментарі

Дописати коментар

Популярні публікації

Нам допомагають

Фундація Українського Католицького Університету

Ginger

Українська Освітня Платформа

Благодійний фонд Св. Стефана

Парафія Пресв. Трійці

Коаліція захисту прав осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень

Фонд Абіліс