ПИСАНКАРСТВО З ОРЕСТОМ ГАВРИЛЬЧУКОМ

     Майже за тиждень увесь християнський люд східного обряду святкуватиме світлий празник Великодня. Серед святкових приготувань одним з найбільш сакральних та улюблених є розпис писанки.
      29 березня 2018 р. відбувся майстер-клас по писанкарству для осіб з особливими потребами - учасників щоденних програм ГО Центр “Тавор”, який провів громадський діяч Орест Гаврильчук. Писанкарство - цікаве мистецтво, яке має довгу та різноманітну історію, крім цього, це ще дуже захоплюючий багатоетапний процес. Спочатку учасникам щоденних програм було запропоновано обрати малюнок, який би вони хотіли зобразити. Потім вони наносили візерунок олівцем, а після цього наводили певні елементи гарячим воском за допомогою писачка. Коли опустити яйце у фарбник і продовжити роботу, ці елементи залишаться білого кольору. А ще можна писанки зробити за допомогою видряпування.

     Цей процес був дуже цікавим, а готові писанки стали чудовим експонатом на нашій виставці в Центрі “Тавор”. Щиро дякуємо Оресту Гаврильчуку за чудовий майстер-клас та нагадування про те, що писанка не просто розфарбоване яйце, а символ воскресіння, життя, безсмертя, любові і краси, відродження, добра, щастя та радості.

Мар'яна Юрків, 
асистент Центру “Тавор”













Коментарі

Популярні публікації

Нам допомагають

Фундація Українського Католицького Університету

Ginger

Українська Освітня Платформа

Благодійний фонд Св. Стефана

Парафія Пресв. Трійці

Коаліція захисту прав осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень

Фонд Абіліс