Мандрівка таворян у "Стільське городище"



Відбулася вже традиційна щорічна поїздка-екскурсія спільноти «Центр організації дозвілля для осіб з особливими потребами «Тавор» цього разу у заповідник «Стільське городище»  у складі групи з сімей Нового Роздолу, групи з Роздільського інтернату (смт. Розділ) та групи з Ходорівського інтернату (с.Жирова). Цьогоріч обрали мальовничу місцевість нашого неповторного краю, адже попередні мандрівки були далеко за межами наших околиць. До таворян приєдналися волонтери та екскурсовод п. Люба Худяк, науковий співробітник заповідника «Стільське городище», яка неймовірно цікавими розповідями про історичні та цьогочасні факти супроводжувала поїздку.
Тож розпочалася наша екскурсія із м. Миколаїв (Львівська обл.) , а саме з історико-краєзнавчого музею Миколаївського району. Там ми зуміли більше осягнути нових знань про наших земляків У. Кравченко та М. Устияновича, етнічні цінності регіону (поглянути на речі побуту тодішнього вжитку) та атмосферно відчути історію краю.
Наступним ми відвідали скелі у с. Ілів, що зовсім поряд з Новим Роздолом; певен багатьох заворожила краса та водночас неприступність  скель, які височіють на пагорбі. Вдячні екскурсоводу із с. Дуброва  п. Ромі Равлів, теж наукового співробітника заповідника «Стільське городище», яка доступно і цікаво проводила нам екскурсію на землях білих хорватів. По дорозі зі с. Ілів побували у с. Дуброва теж поблизу чудових печер. Загалом перебування у так званому комплексі “Стільське городище“, яке сягає давніх давен своєю віковою історією, надало нам ще більше розуміння важливості, значущості та гордості краю у якому ми живемо.
Остатнім пунктом призначення нашої подорожі було с. Луб’яне (Львівська обл.), а саме розважальний комплекс “Медовий блюз“, де усі ми мали нагоду відпочити та відвідати пасіки, відчувши себе дійсно справжнім пасічником. Чудові інтерактивні екскурсії по комплексі прослухали з цікавістю та захопленням.  Теоретична частина тривала цікаво: місцевий екскурсовод п. Ірина розповідала про первинні початки бджолярства, народження нових винаходів у цій сфері, формування меду, його збирання та розподіл і зростання бджолиної сім’ї . Також приємно вражені були особливо практичною частиною, відвідавши пасіки у спеціальному вбранні бджоляра.
Що ж, цього року подорож нашим краєм залишила багато хороших неповторних спогадів, неймовірні емоції у підкоренні скель, здіймання на круті схили та пагорби, пізнання у музеї нашої історії, набуття нових знань про бджіл і пасіки зокрема.
Приносимо вдячність усім хто зумів долучитися і сприяв здійсненню нашої мандрівки. До нових зустрічей та поїздок у незвідані нами краї!
ТАТЧИН ІВАН,
 асистент Центру «Тавор»








 











Коментарі

Популярні публікації

Нам допомагають

Фундація Українського Католицького Університету

Ginger

Українська Освітня Платформа

Благодійний фонд Св. Стефана

Парафія Пресв. Трійці

Коаліція захисту прав осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень

Фонд Абіліс