Дорогі гості з Німеччини

Нещодавно у нашому місті Новий Розділ відбулась чудова подія: черговий візит добрих друзів Центру організації дозвілля для осіб з особливими потребами “Тавор” та парафії Різдва Пресв. Богородиці УГКЦ. Гості прибули з парафії Пресв. Трійці РКЦ м. Альтдорф біля Нюрнбергу (Німеччина). Вперше колективно вони завітали до нас у 2012 році. Згодом, у 2013 році наша делегація гостювала в них. Цьогоріч вони вчергове нас відвідали, а наступного року знову запросили до себе.
Співпраця, а радше допомога нашим людям, розпочалась у 2010 році, коли представник парафії м. Альтдорф - Елізабет завітала до міста Новий Розділ і, після цього візиту, парафія допомагає нам вже протягом 9-ти років. Щороку парафіяни Альтдорфу надають допомогу Центру “Тавор” (який понад 12 років проводить щоденні програми для людей з інвалідністю) та парафії Різдва Пресв. Богородиці. А 5 років тому також з ініціативи парафіян з Альтдорфу розпочався додатковий проект “Люди в потребі” (який фінансово підтримує потребуючих людей). Кошти, які йдуть на ці усі напрямки, парафіяни м. Альтдорф дають з власних пожертв, а також з ярмарку мистецьких виробів місцевих осіб з особливими потребами під час святкових заходів у їхньому місті. Завдяки цим пожертвам Центр “Тавор” може краще реалізовувати проекти для осіб з інвалідністю з Нового Роздолу та для вихованців інтернатів з смт. Розділ і Жирова, а парафія Різдва Пресв. Богородиці використовує кошти для завершення облаштування храму. Ну, а учасники проекту “Люди в потребі” отримують необхідну фінансову підтримку на лікування. Звичайно, коштів для усіх потребуючих не вистачає. Проте, надаються пожертви також для нових осіб, щоб охопити щоразу більшу кількість людей.
Візит гостей з Альтдорфу тривав 2 дні (30 квітня та 1 травня) у кількості 7-ми осіб: о.-парох Альберт, Елізабет, Крістін, Ганс, Мартін, Доротея і Гізела. У Світлий вівторок, 30 квітня, вони відвідали парафію Різдва Пресв. Богородиці. Взяли участь у Божественній літургії нашого обряду, де о. Альберт співслужив з нашими священиками, сказавши вкінці добре слово про нашу спільну дружбу. Дуже розчулив усіх своїми сльозами радості від перебування тут. Отець-декан Микола також щиро дякував за співпрацю і допомогу для нашої парафії. Після літургії у катехитичному класі відбулась також зустріч гостей з учасниками проекту “Люди в потребі”, де були вручені чергові індивідуальні пожертви.
Наступного дня, 1 травня, гості з Альтдорфу завітали  до Центру “Тавор”. Працівники та учасники програм Центру провели невеличку екскурсію по приміщенні організації; також гості взяли участь в працетерапії, яка є важливою частиною щоденних програм. Атмосферу тепла і щирості підтримала хвиля спільної молитви і частування за Великоднім столом, кожен мав можливість висловити приватні намірення та поділитися своїми враженнями. Батьки осіб з особливими потребами організували чудові подарунки в подяку за співпрацю. Асистенти та учасники програм також подякували дорогим гостям за дев’ятирічну підтримку і на пам’ять подарували вироби Центру. Народний фольклорний ансамбль “Джерело” та дитячий вокальний ансамбль “Карамельки” (МБК “Молодість”) під керівництвом Ірини Жигаль провели усім Великодні гаївки за активної участі гостей та показали українську культуру звичаїв.
Дякуємо дорогим гостям з м. Альдорф за дивовижну зустріч та чудові переживання від цієї зустрічі! Дякуємо за допомогу і співпрацю! З нетерпінням очікуємо зустрічі наступного року!!!
Спільнота ГО “Центр “Тавор” м.Н.Розділ











 



Коментарі

Популярні публікації

Нам допомагають

Фундація Українського Католицького Університету

Ginger

Українська Освітня Платформа

Благодійний фонд Св. Стефана

Парафія Пресв. Трійці

Коаліція захисту прав осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень

Фонд Абіліс