Поїздка в Крилос, Галич - 2019

     Літо - це найяскравіша, кольорова і багатозвучна пора року. Літо - це час, коли всі мають можливість відпочити та розважитися. Про цю можливість не забули і в ГО "Центр ַ"Тавор", зробивши 26 червня традиційну щорічну поїздку-екскурсію. Цього разу в Національний заповідник «Давній Галич» у складі групи з сімей Нового Роздолу, групи з Роздільського інтернату (смт. Розділ) та групи з Ходорівського інтернату (с.Жирова).
     Національний заповідник «Давній Галич» — комплекс пам'яток історії та культури стародавнього Галича та Галицько-Волинської держави ХІІ-ХІІІ ст., більшість яких розташовані в межах сучасного села Крилос та міста Галич Івано-Франківської області. Розпочалася наша екскурсія з с.Крилоса, де ми побачили одинокий курган. Як розповів екскурсовод в давньому літописі, який описує складні політичні події ХІІІ століття, цей курган називається «Галичиною могилою». Михайло Грушевський вважав, що в могилі міг бути похований засновник Галича. Не забули відвідати на території і музей, а також церкву Успіння Пресв. Богородиці, джерело та помолитися до Галицької чудотворної ікони.
     Наступним пунктом став Національний природній парк, де мали можливість побачити низку різноманітних звірів, таких як: лисиці, вовки, ведмеді, рідкісні види сов та багато інших.
     По дорозі ми натрапили на не менш цікавий етнографічний музей, побачивши стародавні хатинки з різних регіонів Івано-Франківщини.
     Остатнім пунктом призначення нашої подорожі було м.Галич (з його видатним парком) та Галицький (Старостинський) замок (XIV–XVII ст., руїни). З висоти замку учасники поїздки побачили панораму мальовничого Галича. Парк вразив гарними фонтанами та доглянутою місцевістю.
     Приносимо вдячність усім хто зумів долучитися і сприяв здійсненню нашої мандрівки!
Мар'яна Юрків,
асистент Центру "Тавор"






















Коментарі

Популярні публікації

Нам допомагають

Фундація Українського Католицького Університету

Ginger

Українська Освітня Платформа

Благодійний фонд Св. Стефана

Парафія Пресв. Трійці

Коаліція захисту прав осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень

Фонд Абіліс