Мандрівка до скельного монастиря в Розгірче і не тільки...

Цікава мандрівка визначними місцями Стрийщини відбулася для спільноти ГО “Центр “Тавор” (м. Новий Розділ) у п’ятницю, 10 вересня. Оксамитовий сезон особливо відзначається в житті у любителів туризму, як також і у житті нашої спільноти.
Особи з особливими потребами з сімей з Нового Роздолу, які є учасниками щоденних програм Тавору, у супроводі батьків та працівників погожої сонячної днини мали нагоду комфортабельним автобусом відвідати в першу чергу молочну ферму Прикарпаття "МУККО" (с. Угерсько). Привітні працівники компанії радо зустріли нашу групу та безкоштовно провели насичену екскурсію по території, зокрема ознайомили нас з особливостями догляду за козами елітної породи, процесом добування молока та сироваріння, а на завершення організували дегустацію сирів, після якої ми мали можливість придбати собі якісну продукцію у фірмовому магазині.
Наступною локацією був скельний монастир у Розгірче, де після невеликого перекусу друзі відвідали печерний комплекс та частину Хресної дороги у лісі. Там ми спільно помолилися та зробили цікаві світлини поблизу скель на згадку про ці місця.
Повертаючись до дороги, автобус зупинився недалеко від свердловини і наша група помандрувала до р. Стрий, щоб перейти по вузькому мості понад річкою. Протяжність моста 500 м, на якому друзі помилувались мальовничим краєвидом навколо.
Далі наш маршрут пролягав до с.Підгірці, де розташований чудовий палац Яблоновських-Бруницьких. Цей об’єкт є пам’яткою архітектури і на даний момент там проводяться роботи по реставрації. Проте поруч знаходиться неймовірної краси бенкетний комплекс ″Підгорецький маєток″ і по-мистецьки облаштована ландшафтна територія, де ми разом і прогулялись.
Наступним місцем для екскурсії таворян стала Лівчицька спеціалізована школа-інтернат, де навчаються і живуть діти з інвалідністю внаслідок легких інтелектуальних порушень. Знайомство з вчителями та учнями, з умовами навчання та проживання, а також невеликий екскурс до рідкісного тюльпанового дерева у парку неподалік залишили у серцях незабутні враження, адже деякі з наших друзів у минулому були вихованцями цього інтернату.
На завершення під вечір спільнота відвідала відоме відпустове місце в смт.Гніздичів – Кохавинський монастир св. Герарда. Там у церкві поклонилися чудотворній іконі Богородиці і взяли участь у молитві Вечірньої та, підкріплені Божою благодаттю, повернулися додому.
Від цієї поїздки ми отримали захоплюючі пережиття, тому вдячні Богу за такі щасливі моменти.
“Тавор″ уміє відпочивати…

Коментарі

Популярні публікації

Нам допомагають

Фундація Українського Католицького Університету

Ginger

Українська Освітня Платформа

Благодійний фонд Св. Стефана

Парафія Пресв. Трійці

Коаліція захисту прав осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень

Фонд Абіліс